A barcikai Kolorfesztiválon új szabályokat hoznak a visszaváltható poharakra

Megosztás

Kétfajta méretben lehet kérni majd “RePoharat” a fesztivál ideje alatt, de használatánál és visszaváltásánál is be kell tartanunk bizonyos szabályokat. Ha így teszünk, óvjuk a környezetet is, meg a pénztárcánkat is.

A RePoharak 0,3 és 0,5 l-es kiszerelésben kaphatóak, de „nem a méret számít” alapon, egységesen 300 Ft-os áron válthatóak ki bármelyik italellátó fesztiválárusnál, rögtön az első rendeléssel (nem kell külön sorban állni érte). A Kolorfesztivál mobilvendéglátósai minden műanyag palackos, alumíniumdobozos és üveges terméket visszaváltható, vagyis RePohárban töltenek ki. Ennek célja csökkenteni az egyszer használatos műanyagszemetet (különösen a Csónakozó-tó vízén és környékén), valamint az üveghulladék okozta lehetséges sérüléseket. 

A RePoharak a Mátrix színeiben tündökölnek, a 0,3 l-es zöld, a 0,5 l-es fekete színű. Azt megelőzően, hogy a végén mindkét méretben visszaválthatóak, menet közben is cserélhetőek kisebbről nagyobbra vagy nagyobbról kisebbre, sőt, italdramaturgiai fordulat esetén is, amint sörről borra, borról sörre vált a fogyasztó. Újratöltésnél nem kell újra fizetni a RePohárért, elég csak az aktuális italért.

A RePohár-díj készpénzzel és bankkártyával is kiegyenlíthető, egyedül a SZÉP-kártyás fizetés nem ér (ez csak a RePohárra vonatkozik). A RePoharakat visszaváltani viszont csak egyetlen ponton lehet, a RePohár CHANGE – A visszaváltó standnál, az adott fesztiválhelyszín nyitvatartási idejében, csakis sérülésmentesen.

Védekezésképp a szarka/cápa/hiénamóddal szemben, egy ember legfeljebb négy poharat válhat vissza.

A fesztiválszervezők mindenkit kérnek, hogy ne dobják a RePoharakat a hulladékgyűjtőkbe, szemetesekbe és a szelektív hulladékgyűjtőkbe se! Ha eljött a leadás ideje, a vendéglátó partnerek és a szervező kollégák mindenkinek segítenek megtalálni a RePohár CHANGE pontot.

A RePohár-megtartók jutalma a következő fesztiválokon újra bevethető poháron túl a menő jótett is. A vissza nem váltott poharak árából 100 Ft-tal a fogyatékosok nappali ellátását végző Kincsem Napközit segíti a fesztiválkassza. Forrás: Kolorcity.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek